Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Vissers zetten 700 vette palingen over de dijk

Friese vissers hebben afgelopen zaterdag 21 oktober 700 geslachtsrijpe palingen van gemiddeld een kilo per stuk over de dijk gezet bij Harlingen. De week daarvoor zetten de vissers al 300 kilo paling richting zee.

De palingen, in totaal 1.000 kilo, kwamen uit hun vangstquotum. De Friese vissers geven daarmee een extra impuls aan de verbetering van de palingstand in Nederland. Palingen trekken in het najaar richting zee, maar worden belemmerd door gemalen.

Beroepsvissers vangen daarom in de maanden september tot en met november geslachtsrijpe palingen vlak voor die gemalen weg en zetten deze achter de waterbarrières weer uit, zodat ze kunnen ontsnappen naar open zee. In de oceaan krijgen palingen jongen, die uiteindelijk weer als glasaal naar Europa en Nederland komt.

Gebruikers en beheerders van binnenwateren, zoals beroepsvissers, sportvissers, waterschappen, elektriciteits- en watermaatschappijen, natuurorganisaties, provincies, zijn bezorgd over de palingstand.

Tot dat de waterbarrières zijn aangepast en de palingen er zelf weer langs kunnen, geven zij met het DUPAN-project "Paling Over De Dijk" een belangrijke stimulans aan de palingstand.

Video: De palingstand in het Friese binnenwater blijft zorgelijk

Gepubliceerd op 21 okt. 2017 Omrop Fryslân

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl