Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Groningen betrekt vissers bij windparkplannen

In september 2017 heeft de Provincie Groningen haar ambitie geuit om het grootste windpark ter wereld te realiseren boven de Waddeneilanden. Onderzoeksbureau BLIX had becijferd dat daar ruimte is voor minimaal 10 gigawatt aan windmolens.

Daarbij is niet gekeken naar de belangen van de visserij in het gebied. Na een gesprek met Derk Jan Berends van de Nederlandse Vissersbond heeft de provincie laten weten de visserij bij vervolgstappen nauw te betrekken.

Nadat het nieuws bekend was gemaakt, heeft de Nederlandse Vissersbond de verantwoordelijke Groningse gedeputeerde Nienke Homan (energietransitie) benaderd voor overleg. Inmiddels is er een gesprek geweest en heeft Provincie Groningen erkend dat de visserij bij de plannenmakerij niet in beeld was. Omdat visserij een belangrijke economische sector is voor Groningen, heeft de provincie aangegeven bij vervolgstappen de Nederlandse Vissersbond als stakeholder namens de vissers mee te laten praten.

Heatmaps

De Nederlandse Vissersbond heeft veel tijd en energie gestoken in het in kaart brengen van de totale visserij in het gebied aan de hand van gegevens die door leden zijn aangeleverd. De provincie was onder de indruk van deze zogenaamde heatmap.

Hiermee is eens te meer het belang gebleken van het aanleveren van vangst- en visserijgegevens door leden en het doorvertalen van die gegevens in visuele kaarten. Zo kan de Nederlandse Vissersbond goed duidelijk maken hoe belangrijk veel ‘onderwatergebieden’ zijn voor de visserij. [Nieuwsbericht Nederlandse Vissersbond 30 november 2017]

Provincie Groningen betrekt vissers bij windparkplannen

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl