Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Jaarvergadering EMK: Eéndracht Maakt inderdaad Kracht

De spontane actiebeweging Eéndracht Maakt Kracht doet veel en goed werk. Binnenskamers wordt gewerkt aan ééndracht, aan een ‘transitie tussen de oren’ dat het niet alleen om de weekbesomming draait.

Buitenshuis als trotse en positieve vissers aan het kweken van goodwill. En samen wordt gestreden tégen de onzinnige aanlandplicht voor ondermaatse visjes en vóór behoud van ruimte op zee. Zaterdag was de eerste jaarvergadering. Ga zo door en blijf werken aan de beeldvorming, luidde het advies van collega-vissers aan het bestuur.

De bedreigingen zijn afgelopen anderhalf jaar niet minder geworden. Maar maatschappelijk en politiek is er wel degelijk een kentering waar te nemen. Zie ook het regeerakkoord, dat duidelijk oog heeft voor de zorgen in de visserij. Breed wordt erkend dat de visserijsector alle steun verdient. EMK heeft daar zeker aan bijgedragen.

,,Onze opponenten zitten niet stil, maar wij gaan niet zitten chagrijnen. We houden de moed erin, dat willen we uitstralen. Ondanks dat het kwart over twaalf voor ons is en ons voortbestaan aan een rotte draad hangt. Want er hangt inderdaad nogal wat boven ons hoofd’’, aldus voorzitter Job Schot (Z 201) in zijn openingswoord. Van LNV-minister Carola Schouten wordt verwacht dat ze opkomt voor de visserijbelangen. Schot: ,,In Amsterdam hebben we mooie woorden en beloftes gehoord. Wij zien uit naar daden waarbij onze sector zal welvaren.’’

Schot stipte de aanlandplicht aan (,,wij willen babyvisjes sparen’’), de komst van windmolenparken (,,we willen inspraak’’) en gesloten gebieden. Het doet de wenkbrauwen fronsen dat garnalenvissers voor natuurbescherming het veld moeten ruimen, daar waar zandzuigers wel actief mogen blijven. Over rog wilde Schot ook nog wat zeggen. Vissers worden gedwongen die vanwege quotatekorten overboord te spoelen, terwijl er in de Oosterschelde met veel tamtam vijf gekweekte roggen worden uitgezet, zogezegd om de stand te redden. ,,Waar zijn we mee bezig?’’

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

 

Bijeenkomst EMK 18 november 2017 foto via twitter

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl