Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Nieuwe aanjager visserij van start

Gemeente De Marne heeft in overleg met de vissers Sarah Verroen aangetrokken om samen met de vissers plannen te ontwikkelen, kansen op te pakken en daarbij te faciliteren.

Daarnaast adviseert zij de gemeente over nieuwe ontwikkelingen, specifieke visserij gerelateerde zaken en behartigt samen met de gemeente de belangen van de vissers op de diverse beleidstafels. De gemeente maakt zich altijd al sterk voor vissers. Visserij is een belangrijke sector voor het gebied en vormt het hart van de haven van Lauwersoog. Afgelopen jaar is de Pilot herstel diepgang Westgat samen met de provincie opgepakt.

Verroen is sinds 2010 actief in de visserijsector, ze heeft een beroepsnetwerk voor jonge vissers opgezet en heeft verschillende projecten in de beroepsvisserij opgezet en uitgevoerd. Wethouder Mariette de Visser: "Eerder heeft Douwe Hollenga zich al ingezet als aanjager, wij zijn erg blij dat Sarah Verroen nu het stokje overneemt. Aandacht voor de visserijhaven in de hedendaagse ontwikkeling is van groot belang voor ons gebied."

Lauwersoog groeit door naar een volgende fase waarin de haven toe werkt naar de nieuwe status van een Werelderfgoed haven. Hierin liggen veel kansen voor verduurzaming van bijvoorbeeld de vloot, de verwerking en de haven.

Verroen: "Ik ben al jaren actief in de visserijsector. Wij zijn in Nederland koploper als het gaat om innovatie en verduurzaming in de visserij en mogen daar trots op zijn. Ik kijk ernaar uit om samen met de vissers in Lauwersoog aan de slag te gaan om toekomstgericht kansen te pakken."

Havencoalitie

Op dit moment wordt er door de Exploitatiemaatschappij Haven Lauwersoog (EHL) een havencoalitie tot stand gebracht waarbij de havenpartijen samenwerken; EHL, vissers, de visafslag en de toeristische ondernemers. Gezamenlijk maken zij een ontwikkelagenda voor de haven die inspeelt op de status Werelderfgoed Haven, daarbij is de transitie naar een duurzame haven van belang. [Nieuwsbericht Gemeente De Marne 14 november 2017]

De haven van Lauwersoog

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl