Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Skagerak Group verkoopt grootste bedrijf

Een concentratie van bedrijven ook in Denemarken. De grote vismeelfabriek FF Skagen heeft de grootste Deense haringverwerker Skagerak Pelagic uit Skagen overgenomen van de Skagerak Group.

Skagerak Pelagic is in 2006 ontstaan uit een fusie van de ook in de Nederlandse haringhandel bekende bedrijven Unifish, Essi Konsumfisk en Erik Taabbel. In 2011 werd de nieuwe fabriek van Pelagic Skagen (een fusie tussen Hav-Fisk en Anthonissen) na faillissement overgenomen. Zo ontstond in een zeer korte periode een conglomeratie van maar liefst zes haringsnijderijen.

In het maatjesseizoen produceren de Nederlandse haringbedrijven Haasnoot Vis, Koelewijn en Haasnoot Pelagic maatjesharing bij Skagerak Pelagic. Haasnoot Vis is zelfs het hele jaar actief in het Deense bedrijf, want heeft de productie van voorgezuurde en gemarineerde haring in Katwijk hier naartoe verplaatst. Directeur Martin Haasnoot van Haasnoot Vis verwacht geen veranderingen in de relatie en de bedrijfsvoering door de overname.

FF Skagen A/S is een van de grootste vismeel- en visolieproducenten ter wereld. In fabrieken in Skagen en Hirtshals wordt door 130 werknemers jaarlijks 500.000 ton vis verwerkt tot zo’n 170.000 ton vismeel en visolie. De FF Skagen Group is opgericht door vissers en nog steeds voor het grootste deel eigendom van vissers en industriëlen. Jaaromzet: een kleine 230 miljoen euro. Skagerak Pelagic had in 2016 met een omzet van 82 miljoen euro zijn beste jaar in tijden. Met de verkoop van Skagerak Pelagic is de in Hirtshals gevestigde Skagerak Group zijn veruit grootste bedrijf kwijtgeraakt

Hierbij speelt waarschijnlijk (gebrek aan) opvolging in het bedrijf van de familie Espersen een rol. In 2010 en 2011 zijn de eigen trawlers en de pelagische quota al verkocht, waarna het familiebedrijf zich geheel ging toeleggen op handel en verwerking. [Bron: Visserijnieuws.nl]

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl