Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Vlaamse kotter B 518 ‘Drakkar’ wordt UK 136

Het Urker vishandelsbedrijf Van der Lee Seafish vervangt de HD 70. Afgelopen dinsdag werd een definitief akkoord bereikt over aankoop van de B 518 ‘Drakkar’. De Vlaamse bokker werd vorige week woensdagmiddag al voor inspectie in het dok overgevaren naar Stellendam.

,,Verjonging’’, zegt directeur Gijs van der Lee over de aankoop. Dat was ook de opdracht aan De Elburger Scheepsbemiddeling: voor vervanging op zoek te gaan naar een jonger vaartuig. De bijna 38 meter B 518 werd in 1998 bij De Graeve gebouwd. Twee jaar terug werd de kotter overgenomen door rederij Siereveld in Arnemuiden. Van der Lee, schipper Jan Steven Korf en scheepsbemiddelaar Pieter de Jong bekeken het vaartuig samen in Vlissingen. Vanuit Urk waren er afgelopen jaar meerdere potentiële kopers bij de Belg aan boord geweest.

Om van aanvoer verzekerd te zijn kocht Van der Lee vorig jaar de HD 70 ‘Hanny’ inclusief vangstrechten. Voor deze boomkorkotter – in 1980 gebouwd bij Maaskant – zoekt Van der Lee nu een koper. Vorige maand werd de Helderse kotter nog drooggezet voor de 5-jaarlijkse survey.

De B 518 gaat door Van der Lee vernummerd worden als UK 136, het familienummer van schipper Korf. De naam blijft ‘Drakkar’. [Bron: Visserijnieuws.nl]

De kotter B 518 ‘Drakkar’ wordt UK 136, foto Vissersbond.nl

Video: B 518 vangst

Gepubliceerd op 3 sep 2012 door oudevischer

De B.518 Drakkar komt de haven binnen en lost zijn vangst.

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl