Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Padmos noteert vier nieuwbouwopdrachten voor Franse rederijen

Machinefabriek Padmos heeft vanuit Frankrijk twee dubbele nieuwbouwopdrachten ontvangen. Rederij Scopale uit Boulogne/Etaples heeft bij Padmos, in aansluiting op de serie van drie nieuwbouwers, nog twee 19-meter lange vissersschepen besteld.

Daarnaast heeft rederij Apak uit Lorient opdracht gegeven voor de bouw van twee vissersschepen met een lengte van 21,80 meter.

De schepen voor rederij Scopale worden kopieën van de eerder dit jaar gebouwde ‘Rose de Cascia’, ‘Le Marmouset 3’ en ‘La Trinité’. Het laatstgenoemde vaartuig wordt binnenkort opgeleverd. De nieuwe schepen ‘Mercator’ en ‘Manureva’ worden uitgerust voor flyshooten, trawlen en pelagisch vissen.

De afmetingen zijn: lengte 19,20 meter bij een breedte van 7,50 meter en een holte van 3,65 meter. De casco’s zullen gebouwd worden bij Manche Industrie Marine in het Franse Dieppe, zoals dat ook voor het eerdergenoemde trio het geval was. De voortstuwing zal weer worden verzorgd door een Mitsubishi-krachtbron van 360 kW. De opleveringen staan gepland voor december 2018 en april 2019. ,,Gezien de goede vangstresultaten was het voor opdrachtgever Scopale een logische stap om er nog twee nieuwbouwers aan toe te voegen’’, zegt directeur Leon Padmos ‘heel blij’. ,,Een mooie afsluiting van het jaar 2017.’’

Rederij Apak

Een ‘doorontwikkeling’ van de genoemde Scopale-schepen, noemt Padmos de opdrachten voor de ‘Marie-Lou’ en ‘Le Dulmen’ voor rekening van rederij Apak. De afmetingen van deze schepen zijn 21,80 meter bij een breedte van 7,80 meter en een holte van 3,65 meter. Ook deze schepen worden uitgerust voor de drie genoemde vangsttechnieken. Het werkgebied wordt de Golf van Biskaje. Deze casco’s zullen worden gebouwd bij CSR in Rotterdam.

Voor de voortstuwing opteert Apak voor een 440 kW sterke Mitsubishi, gekoppeld aan een Masson-reductiekast en een verstelbare schroef van 2.500 millimeter. Eerder dit jaar werd voor deze Bretonse rederij hun schip ‘Naoned’ ingericht voor de flyshootvisserij op de Padmos-vestiging in Bruinisse. Ook voor deze schepen staat voor oplevering december 2018 en april 2019 op de planning. [Bron: Visserijnieuws.nl]

De eerder dit jaar gebouwde ‘Rose de Cascia’

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl