Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Voedselbank garnalenactie Peter Schootstra (TS-6) neemt een vlucht

De jaarlijkse garnalenactie van Peter Schootstra van de TS-6 (lid van de Nederlandse Vissersbond) krijgt vleugels. Steeds meer kotters laten dit jaar een kistje garnalen veilen op de afslag in Harlingen voor het goede doel.

Peter Schootstra (38) heeft net de wacht op de TS6 en vaart door het zeegat Stortemelk als we hem bellen over de actie: “We zien steeds meer kotters een kistje garnalen toezeggen via Twitter. Vertel wat meer over je actie…”

Peter: “Ik doe dit nu voor het vijfde jaar. Het is een actie die eigenlijk spontaan is ontstaan na mijn deelname aan Alpe d’Huzes. Ik werd daarbij gesponsord door de visafslag en heb voor het eerst particulier garnalen verkocht. Een jaar later wilde ik de mensen bedanken voor hun bijdrage met een gratis zak garnalen. Maar die wilden ze niet kosteloos aannemen, ik moest er maar een goede bestemming voor zoeken. Zo kwam ik bij de voedselbank in mijn gemeente Tytsjerksteradiel terecht. Toen anderen daar lucht van kregen, kwamen er kerstkaarten met een bijdrage thuis en spontane stortingen op m’n rekening. Het eerste jaar bracht 400 euro op en ze waren er heel blij mee!”

Feestmaal

“Daaruit is de traditie geboren dat mensen aan het einde van het jaar bij mij een kilozak met ongepelde garnalen kunnen kopen. Leg ik gelijk uit wat je ermee kunt, dus inclusief workshop garnalenpellen. Ik vroeg geen vast bedrag, gewoon wat de mensen ervoor over hadden. De opbrengst gaat naar de voedselbank. Overigens vraag ik, met de prijzen van nu, dit jaar wel een bijdrage vanaf tien euro. Voor dat geld hebben ze een heerlijk luxe feestmaal.”

Kistjes garnalen

“Nu heeft Bouke Koornstra van de WON-50 een idee hieraan toegevoegd. Ze boden spontaan een kistje garnalen aan voor mijn actie, da’s ongeveer 20 kilo. En ook andere schepen hebben gereageerd via Twitter dat ze een kistje bijdragen. Deze kistjes worden in Harlingen geveild en de opbrengst gaat ook naar de voedselbank. Het aardige is dat het mensen niet altijd om de garnalen te doen is. Er zijn veel mensen die gewoon alleen geld geven en daarvoor niets in retour willen.”

“De laatste keer was is bij de uitgifte van voedselpakketten vanwege mijn actie. Ik zag daar de mensen, de vaak verborgen armoede die er in iedere gemeente wel is. Dan denk ik: bliksem! Voor deze mensen doe ik dit dus. Dat liet me zeker niet koud…” [Nieuwsbericht NVB - 20 december 2017]

Volg Peter op Twitter of Facebook om de actie te steunen

Peter Schootstra van de TS-6, foto Nederlandse Vissersbond

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl