Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
CDA Den Haag: spoeddebat met premier Rutte over pulsvisserij

Vissers, reders en ondernemers in de vis voerden donderdag samen met het CDA Den Haag en Katwijk actie om innovatieve en milieuvriendelijke visserij te redden in Europa.

Scheveningse CDA'er Cees Pluimgraaff zette de actie #Reddevissers op kort nadat bekend werd dat het Europees Parlement voor een verbod op pulsvissen had gestemd. In de Scheveningse Visafslag maakten de actievoerders duidelijk dat ze alles op alles willen zetten om het verbod op pulsvissen van tafel te vegen.

Het CDA staat lokaal, landelijk en in Europa pal achter hen en heeft voor volgende week een spoeddebat met premier Rutte en minister Schouten van Landbouw en Visserij afgedwongen in de Tweede Kamer. Ook is er op verzoek van het CDA een speciaal gezant aangesteld die het tij in Europa moet keren.

Karsten Klein, wethouder Havens in Den Haag en CDA-lijsttrekker: ,, Onze vissers hebben lef door als eerste hun schepen te vernieuwen met de kostbare en milieuvriendelijke pulstechniek. Deze pioniers lopen ver vooruit op de rest van Europa en moeten daarvoor worden beloond in plaats van afgestraft.” Alleen al in Scheveningen gebruikt meer dan 60 procent van de vissers de pulstechniek. Daarmee leverden zij een flinke bijdrage aan de 36 miljoen euro die de Scheveningse Visafslag vorig jaar omzette. De visserij bloeit in Scheveningen en andere Nederlandse vissersplaatsen en zorgt voor economische groei en werkgelegenheid.

Ook Tweede-Kamerleden Jaco Geurts en Pieter Omtzigt, die bij de actie aanwezig waren, erkennen het economisch en sociaal belang van de Nederlandse visserij en pleitten tijden de actiebijeenkomst voor eerlijke concurrentie binnen Europa. Het CDA wil dat visondernemers uit alle landen dezelfde kansen krijgen.

In totaal is in Nederland voor miljoenen geïnvesteerd in de puls vismethode. Door deze nieuwe manier van vissen –waarbij elektrische pulsen worden afgegeven – is er veel minder schade aan de zeebodem, minder loze bijvangst en is er minder dieselolie voor de schepen nodig. Het lopende wetenschappelijk onderzoek laat een gunstig beeld zien.

Karsten Klein: ,,De onderzoeksresultaten staan in schril contrast met het op emotie gebaseerde debat dat binnen het Europees Parlement is gevoerd. Het is nu tijd dat we de feiten voorop gaan stellen.” [Nieuwsbericht CDA Den Haag - 25 januari 2018]

Pieter Omtzigt, Jaco Geurts, en Karsten Klein tijdens @CDADenHaag@CDAKatwijk bijeenkomst, foto Cees Pluimgraaff via twitter.

Video: Verbod op pulsvissen gaat op zijn vroegst volgend jaar in

Gepubliceerd op 25 jan. 2018 door Omroep West

Broodjes zalm, klederdracht en vooral politici van het CDA. Scheveningen was het decor van een actie tegen het dreigende verbod op pulsvisserij.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl