Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Kotterorganisaties spreken minister Schouten over pulsvisserij

Vandaag reisde de Nederlandse Vissersbond samen met VisNed af naar Den Haag om met minister Schouten de ontstane situatie omtrent de pulsvisserij te bespreken en de toekomstmogelijkheden voor deze visserijmethode.

“Een goed gesprek met een minister die wil strijden voor het innovatieve pulstuig”, blikt voorzitter Johan Nooitgedagt terug op het gesprek.

Teleurstellende stemming Europees Parlement

Namens de Nederlandse Vissersbond waren Johan Nooitgedagt (voorzitter), Anton Dekker (vice-voorzitter) en Durk van Tuinen (dossierhouder pulsvisserij) aanwezig bij het gesprek dat werd ingelast na de teleurstellende uitkomst in het Europees Parlement. Afgelopen dinsdag stemde een meerderheid van het Europees Parlement, op basis van Fake News onder aanvoering van de Franse activistengroep BLOOM, voor een totaalverbod van pulsvisserij. “Onze kansen liggen nu bij de Europese Raad en de Europese Commissie. Samen met het Europees Parlement gaan zij onderhandelen in het zogenaamde ‘triloog’ over de toekomst van pulsvisserij”, vertelt Nooitgedagt.

Kansen pulsvisserij

Ook minister Schouten wil de kansen die er zijn voor de toekomst van het pulstuig volledig benutten, gaf ze in het gesprek met de visserijorganisaties aan. “We hebben gesproken over waar we op dit moment staan, wat we kunnen bereiken en hoe we dat gaan aanpakken”, zegt Nooitgedagt die het gesprek als zeer prettig heeft ervaren. “De minister schaart zich samen met het Kabinet volledig achter de pulsvissers en bekijkt de mogelijkheden met een realistische blik.”

Schouder aan schouder

Minister Schouten zei na het overleg tegen de pers: “We zullen alle wegen bewandelen die we hebben om een verbod op pulsvisserij te voorkomen. Hierin trekt het Kabinet gezamenlijk met de visserijorganisaties op.” De afgelopen maanden trok de Nederlandse Vissersbond schouder aan schouder op met kotterorganisatie VisNed om pulsvisserij in binnen- en buitenlandse politiek positief op de kaart te zetten. “Het is fijn om te merken dat niet alleen wij als visserijorganisaties ons hard maken voor het innovatieve pulstuig, maar dat ook het gehele Kabinet achter ons staat”, aldus Nooitgedagt.

Voorzichtig met overtredingen

Tijdens het gesprek gaf de bewindsvrouw ook aan dat de Nederlandse visserijsector meer dan ooit voorzichtig moet zijn met overtredingen. Nooitgedagt: “In Europa ligt de Nederlandse visserijsector op dit moment onder een vergrootglas. We zijn kwetsbaar, daarom is het belangrijker dan ooit om regelgeving op dit moment serieus te nemen.” [Nieuwsbericht NVB - 22 januari 2018]

Minister Schouten na overleg met Vissersbond en VisNed, ‘We zullen alle wegen bewandelen om ervoor te zorgen dat er een toekomst is voor de pulsvisserij’. Foto ministerie van LNV.

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl