Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Foto-links 2
 
 
 
   
  
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
Bezoekers
Op de brug bij Dirk Romkes (MDV-1)

In de rubriek ‘Op de brug bij…’ maken we nader kennis met een lid van de Nederlandse Vissersbond, om meer te weten te komen van de persoon achter de visser. Hij had vanochtend zijn allereerste vergadering in de ledenraad van de Nederlandse Vissersbond.

“Goed, leuk, interessant. Zo hoor je ook meer over ontwikkelingen die je anders niet echt meekrijgt. Ik vind het interessant om mee te kunnen denken en praten,” reageert Dirk Romkes, schipper op de MDV-1 Immanuel.

Dirk (36) is getrouwd en vader van drie zoons in de leeftijd van elf, zeven en twee jaar. Dat gezin is – naast het werk aan boord – zijn grootste hobby. “Geen sport of iets anders, gewoon de tijd die ik kan doorbrengen met het gezin en het samen op stap gaan. Doordeweeks ben ik druk met vissen, dus dan kies ik ervoor om de vrije tijd echt door te brengen met mijn vrouw en zonen.”

Fascinerend experimenteren

“De bemanning van ons schip bestaat uit vijf man. We vissen in de zomer met de gewone twinrig op de Doggersbank op schol, tarbot en tongschar. Meestal landen we de vangst aan in Harlingen, waarna de vis op de afslag van Urk wordt verkocht. Nu in de winter vissen we vaak wat dichter bij de kust, op tong. Dat doen we met de experimentele twinrig-puls. Leuk werk hoor: trek doen, tuig bijstellen, weer proberen. De resultaten werden steeds beter. Fascinerend om mee bezig te zijn, maar jammer genoeg wordt dat nu door Europa gedwarsboomd.”

“Mijn jongere broer werkt in de ICT”

Hoewel Dirk is opgegroeid met de visserij en het vissers vak ook bij de Romkes van vader op zoon is overgegaan – zijn vader en jongere broer varen op een andere kotter die deel uitmaakt van het familiebedrijf – heeft hij heel bewust zelf gekozen voor het vak. “Ik vond het vissen altijd al leuk. Mijn ouders hebben ons altijd vrijgelaten in onze keuze voor de toekomst. Mijn jongste broer heeft gekozen voor iets totaal anders, hij werkt in de ICT.”

>>> Lees hier verder en zie video op de website van de Nederlandse Vissersbond <<<

...

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl