Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Smerige Europese anti-puls campagne

In Brussel dreigt een aanlandplicht-scenario voor de Nederlandse innovatieve, duurzame pulsvisserij. Twee jaar terug voerden groene organisaties fanatiek campagne voor het verplicht dood aanlanden van nog levende babyvisjes (de aanlandplicht).

Nu is de onder Nederlandse vissers populaire en wetenschappelijk positief beoordeelde hightech puls uitvinding aan de beurt.

Vissen met elektrische zwakstroom-pulsjes kietelt platvis van de bodem, waarna de prooi in het zwevende pulsnet terechtkomt. Er zijn 84 Nederlandse kotters uitgerust met puls-gear. Schippers en rederijen hebben gemiddeld zo'n drieton per schip geïnvesteerd in dit vooruitstrevende materiaal, dat de bodem beter ontziet, selectiever vist, zorgt voor een hogere overleving van ongewenste bijvangst en babyvisjes en resulteert in tot 50 procent brandstofbesparing, dus 'klimaat-proof'.

Onder aanvoering van de Franse 'niet-gekozen-organisatie' (ngo) BLOOM worden Europarlementsleden sinds begin deze week dagelijks bestookt met simplistische feitenvrije informatie en fake-nieuws. Nederlandse visserijorganisaties en Nederlandse Europarlementariërs vechten op dit moment in Brussel voor wat zij waard zijn.

Groene organisaties die het hardst roepen om duurzame innovatie, voeren fanatiek campagne tegen een visserijmethode die volgens veel wetenschappers de toekomst heeft. EU-politici worden echter bestookt met volkomen uit de lucht gegrepen PartijVoorDeDieren-terminologie als 'barbaarse visserij', 'pervers' en 'vernietiging'.

Er dreigt in Brussel dan ook opnieuw een aanlandplicht-scenario. Twee jaar terug was het de uit Amerika afkomstige goed gevulde milieuorganisatie Oceana, dat de leiding overnam van Britse anti-visserijclubs. Nu loopt het Franse BLOOM voorop.

De relatief bescheiden Europese visserijsector lijkt nauwelijks opgewassen tegen het fondsengeld en het mediageweld van internationale milieuclubs en hun mediavrienden die feitenvrije propaganda ongecensureerd, ongecheckt en zonder wederhoor klakkeloos overnemen.

Met op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde fact-sheets, een informatiemiddag, een stevige mailing, en een tegenlobby probeert de Nederlandse visserijsector tegenwicht te bieden, gesteund door Nederlandse parlementsleden en EU-visserijkoepel Europeche.

Het gaat erom spannen op 16 januari a.s. bij het agendapunt Technische Maatregelen Visserij. Als vissersactiegroep EMK vragen wij daarom dringend uw steun in de strijd. Deel op social media zoveel mogelijk onderstaande (foto) link en vergelijkbare pulsvisserij-informatie via Facebook, Twitter, e.a. kanalen. [Bron EMK]

Meer info over pulsvisserij vindt u op www.pulsefishing.eu

....

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl