Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Tanker botst op platform voor Nederlandse kust

Een Portugese chemicaliëntanker is zondagavond voor de Nederlandse kust in aanvaring gekomen met een onbemand booreiland. Volgens de Kustwacht is er flinke schade aan de boeg van het schip en aan het booreiland.

Het ongeluk gebeurde om 19:15 uur ongeveer 25 kilometer ten westen van Julianadorp ter hoogte van Callantsoog. Het schip, de 99 meter lange Elsa Essberger, was onderweg van Antwerpen naar Malmö (Zweden). Het platform waar het schip tegen aan is gevaren is een productieplatform, waar olie en gas wordt gewonnen. Dit platform wordt echter niet meer gebruikt meld NH Nieuws hier.

Er zijn geen gewonden gevallen. Ook de lading van het schip is niet in gevaar. Het Kustwachtvaartuig Guardian was binnen 15 minuten ter plaatse, omdat deze in de directe omgeving stand-by lag. Door de Guardian is direct een inspectie uitgevoerd aan zowel het platform als de tanker. Uit deze inspectie is gebleken dat er flinke schade is aan de boeg van het schip en aan het platform Q1.

Het schip was onderweg van Antwerpen naar Malmö in Zweden. Bekeken wordt wat er met de tanker gaat gebeuren.

Zondagavond is de 99 meter lange olie- en chemicaliëntanker Elsa Essberger op de Noordzee in aanvaring gekomen met het platform Q1, ZW van Texel. Schade onbekend, geen gewonden. @Kustwacht_NL stelt onderzoek in.

 

 

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl