Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Niemand is klaar voor de aanlandplicht

Niemand is klaar voor de Europese aanlandplicht die komend jaar volledig van kracht wordt. Tongvisserij zonder (veel) scholdiscards is een schier onmogelijke opgave.

Vissers en bestuurders roepen dat al jaren. Mijden van discards, vergroten van de maaswijdte, verkleinen van de minimummaat; het zet allemaal geen of beperkt zoden aan de dijk, hooguit zou de problematiek iets minder nijpend kunnen worden. Het blijkt ook overduidelijk uit de tussenrapportage van het overkoepelende onderzoeksvervolgproject ‘Best Practices 2’.

,,De chaos voor de kottervloot wordt compleet als er geen uitzonderingen komen, terwijl iedereen weet dat de aanlandplicht niet kán werken! Er moeten antwoorden op vragen komen, de tijd van naar het plafond staren is voorbij’’, zegt Pim Visser, directeur VisNed. VisNed is penvoerder van het project.

Simpel gedacht: vergroot de maaswijdte, dan vang je veel minder ondermaatse vis, toch? Met de pulskotter TX 94 is vorig jaar de proef op de som genomen. Gedurende twee reizen zijn de verschillen gemeten tussen het gebruik van een 80 en een 90 mm-kuil, het vangstverlies werd gemeten door gebruik te maken van een fijnmazige overkuil. Het resultaat: je verliest door de wijdere maaswijdte veel meer marktwaardige tong (14-25 procent), terwijl je maar 4 tot hooguit 25 procent scholdiscards spaart.

Onderzoeker Pieke Molenaar van Wageningen Marine Research: ,,Wanneer je tongquotum leidend is en je die met 90 millimeter zou moeten opvissen, dan moet je dus meer zeedagen maken en vang je netto uiteindelijk meer scholdiscards!’’ Conclusie Lotte Huisman van Stichting De Noordzee: ,,Met 90 mm vissen heeft dus geen zin!’’……….............................

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

...

Breed overleg tussen visserijbestuurders en vissers (VisNed en Nederlandse Vissersbond), overheid en wetenschappers over aanlandplichtprojecten.

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl