Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Pulsdossier: van volle storm naar schijnbare windstilte

VisNed zet zich, samen met de NVB, hard in voor het behoud van de pulsvisserij. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat het Europees Parlement zich zo door verkeerde informatie heeft laten leiden.

Tegelijkertijd drukt het ons keihard met de neus op de feiten. Dat het nodig is om gedurende zo'n proces steeds in de spiegel te blijven kijken.

Afgelopen week is er een BBC tv ploeg in Den Helder en op Texel langs geweest, nadat ze bij WMR in Yerseke op bezoek waren geweest. Cor Vonk en Dirk Kraak stonden hen in Den Helder te woord en op Texel interviewden ze VisNed-voorzitter Maarten Drijver.

Van LNV hebben we begrepen dat op alle niveaus hard gewerkt wordt aan het pulsdossier. Zo kwam het bij een Brexit-diner op het Catshuis, waar Gerard van Balsfoort aan deel nam ook aan de orde, onze minister president noemde het onderwerp expliciet!

Voortgang onderzoek wordt versneld De voortgang van het onderzoek kan enige versnelling gebruiken en met WMR zijn afspraken gemaakt over inzet van extra menskracht. Ook is er hard gewerkt aan de betere verwerking van de enorme hoeveelheid gegevens die de vloot elke week aanlevert. Die gegevens zijn zeer waardevol en essentieel voor het onderzoek, maar de verwerking wordt ietwat gecompliceerd door de wat hoge foutmarge. Door aanpassingen aan de invoerprogrammatuur wordt dat nu verbeterd.

Communicatie Nadat heel Nederland is overspoeld met berichtgeving over de puls, hebben we nu te maken met wat 'naschokken' vanuit de stemmingen in Straatsburg. Zo was Pim Visser op BNR Nieuwsradio te horen over Puls en Brexit en waren diezelfde onderwerpen aan de orde in een interview met NRC Handelsblad.

Daarbij valt op dat er in eerste instantie op het lobbyproces gefocust wordt, maar dat de kern van de zaak, het wegvallen van een duurzaam toekomstperspectief voor familiebedrijven, keer op keer door ons aangedragen moet worden.

Het gaat om twee essentiële zaken: milieuwinst en toekomstperspectief in visserijgemeenschappen! Dat zijn kleinschalige familiebedrijven in regio's waar visserij van groot belang is. Net als bij Brexit. In die zin passen de twee onderwerpen in elkaars verlengde. [Nieuwsbericht VisNed - 15 februari 2018]

Naluisteren: https://www.bnr.nl/programmas/zakendoen/10339882/geen-totaalverbod-op-pulsvisserij

Nalezen: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/14/de-schotten-azen-al-op-onze-haringvangst-a1592260

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl