Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Vissersechtpaar Vonk geridderd

Een bijzondere gebeurtenis afgelopen zaterdag op Texel. Adrie en Ineke Vonk (TX 1) werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het vissersechtpaar kreeg de versierselen uitgereikt van burgemeester Michiel Uitdehaag van Texel in de grote zaal van museum Kaap Skil.

Echt helemaal niets hadden ze in de gaten gehad van de grote samenzwering een week tevoren. Met een smoes werden ze eind van de zaterdagmiddag naar Kaap Skil gelokt, waar ze werden geconfronteerd met een groot gezelschap, van kinderen en kleinkinderen, familie, vrienden en relaties. De verrassing was groot; zeker toen ook de burgemeester van Texel aanwezig bleek. Terwijl Adrie zich meermalen verontschuldigde voor z’n werkkloffie nam het echtpaar plaats op de bank en wachtte gelaten op wat komen ging.

Voordat burgemeester Uitdehaag de versierselen kon omhangen had hij nog een hele kluif aan de lijst met verdiensten van Adrie en Ineke. Beiden zijn in de visserijwereld heel bekend, met hun visserijbedrijf, bestuurswerk en promotieactiviteiten. In de veel grotere buitenwereld zijn zowel Adrie als Ineke vooral bekend als walvisdeskundigen en kenners van de (maritieme) historie van Texel. Hun grote verzameling opgeviste botten van walvissen en ‘IJstijddieren’ wordt in de toekomst aan Ecomare geschonken. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een echtpaar op Texel wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

...

 Adrie en Ineke Vonk (TX 1) werden beiden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl