Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Bezoekers
Bezoek Deense minister Ellemann aan pulskotter OD 1


Vandaag bracht de Deense visserijminister Karen Ellemann voorafgaand aan haar gesprek met Carola Schouten, minister van LNV, een bezoek aan pulskotter OD 1 in de Scheveningse haven.


Vice-voorzitter Anton Dekker ontving Ellemann en haar vijfkoppige delegatie aan dek van de OD 1, die speciaal voor deze bijeenkomst terugvoer van zee. Namens de Nederlandse kottersector waren naast Anton Dekker ook Aldrik Gierveld (ministerie LNV), Herman Snijders (ministerie LNV), Maarten Drijver (VisNed) en Gerard van Balsfoort (RVZ) aanwezig.

Het bezoek bracht de mogelijkheid om de Deense visserijminister het pulstuig van dichtbij te laten zien en de zwakke stroompulsen te laten ervaren. “Aan de hand van de pulswing van de OD 1 hebben wij de werking van het tuig met zwakke elektrische pulsen uitgelegd”, vertelt vice-voorzitter Dekker die tevens vlootmanager is bij Jaczon. Om ook te ervaren hoe de pulsen voelen, stond het bekende puls-demonstratiebassin paraat op de kotter. Zonder problemen stak de Deense minister haar hand in het water, waar ze lichte pulsen voelde. “Dutch spa, noemde ze het gevoel van sparkelend water aan haar hand”, blikt Dekker terug.

Effecten pulstuig op visvangst

De OD 1 kwam rechtstreeks van zee met een ruim vol gevangen vis. “Een ultieme kans om de effecten van het pulstuig op de visvangst te laten zien”, aldus Dekker. “De vangst zag er prachtig uit. Er zaten geen beschadigde vissen of kabeljauwen met gebroken ruggen tussen. Daarmee laten we zien dat het beeld dat actiegroepen voor de stemming in het Europees Parlement schetste niet klopt.”

Innovatieve speler

Vervolgens werd in de kombuis en tijdens de lunch verder gepraat over het pulstuig, de stemming in het Europees Parlement, maar ook over de komende Brexit en het Skagerrak, waar vorige week in Taulov afspraken over zijn gemaakt. “Minister Ellemann was erg enthousiast over pulsvisserij en beaamde dat Nederland net als Denemarken, die onder ander het flyshoot- en twinrigtuig ontwikkelde, een innovatieve speler is in de visserijsector”, geeft Dekker aan. “Wij zijn blij dat wij de Deense minister mochten rondleiden op een pulskotter. Het gesprek was prettig en de interesse in het innovatieve pulstuig was ruimschoots aanwezig.”  [Nieuwsbericht NVB - 6 maart 2018]

Zonder problemen stak de Deense minister haar hand in het water, waar ze lichte pulsen voelde.

Zoeken
Translate
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl