Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Ondernemersplatform ChristenUnie te gast op Urk

Het landelijke ondernemersplatform van de ChristenUnie was vorige week met een grote groep te gast bij Post Consultancy op Urk.

Louwe Post, die zijn carrière van visserman tot ondernemer levendig presenteerde, lanceerde er ook zijn activiteiten met betrekking tot crowdfunding voor de visserij, gericht op overname van bedrijven met opvolgingsproblemen. De groep werd verder toegesproken door Pim Visser over zijn lobbywerk en door Peter van Dalen over zijn werk als Europarlementariër. Daarna werd uitgebreid gediscussieerd en uiteraard een visje gegeten.

Pim Visser introduceerde VisNed en haar werkterreinen voor het 70-koppige gezelschap, waaronder minister Carola Schouten. Hij legde uit hoe het Europees visserijbeleid tot stand komt. En op welke manier VisNed betrokken is bij die beleidsontwikkeling. Hij concludeerde dat gebleken is dat de verschoven focus van VisNed naar Brussel terecht is gebleken. 
Er speelt daar immers bijna elke week wel een voor de visserij relevante zaak. Brexit, puls, windparken, aanlandplicht, Natura 2000 zijn allemaal Brusselse onderwerpen waar de visserij mee te maken heeft. Zo maken we ons nu al op voor de eerstvolgende beleidsherziening van het Gemeenschappelijk Visserijbeleid zonder de Britten. Tegelijk is dat het eerste moment dat de onzalige aanlandplicht gecorrigeerd kan worden. 

Beleid dichter bij de vloot
De versimpeling van beleid en het dichter bij de vloot brengen van dat beleid is voor VisNed speerpunt in de komende periode. Dat gaat VisNed uitdragen bij de opmaat naar de Europese verkiezingen. Wat VisNed betreft moeten alle Nederlandse partijen dat in hun Europese verkiezingsprogramma opnemen. In de visserij is geen plek voor eurosceptici. Want we kunnen niet zonder Europa. Dat betekent niet dat we niet kritisch zijn op Europa. Integendeel. Superkritisch en gericht op verbeteren van binnenuit.

Minister wil geen 'akkefietjes'
Deze bijeenkomst was een mooie aanleiding voor Minister Schouten om Urk te bezoeken. Op verzoek van LNV hielp VisNed bij het programma. Zo werd eerst Neerlandia bezocht en daarna het vissersmonument, waar burgemeester Pieter van Maaren de minister verwelkomde. Altijd een indrukwekkend moment om al die in zwarte platen gegraveerde namen te lezen. Voor de meeste aanwezigen waren daar wel familieleden bij. 
Via het VisNed-secretariaat was vervolgens een Ronde Tafelgesprek gearrangeerd. Openhartig spraken de vissers met de minister over de grote zorgen die Brexit, aanlandplicht, wind op zee en het pulsdossier met zich mee brengen. De minister drukte de vissers op het hart om zeer zorgvuldig naar het naleven van wet- en regelgeving te kijken, omdat 'akkefietjes' haar werk in het gevoelige dossier puls erg lastig maken.

Iedereen kent nu De Jongens van De Fant 
De bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Daarbij ontbraken de salades en de gebakken scholfilets van De Jongens van De Fant niet. Die hebben overigens geen politieke voorkeur, want die avond gingen ze op de foto met minister Schouten, nadat Geert Wilders 's ochtends nog bij hen in de zaak was.  [Nieuwsbericht VisNed – 16 maart 2018]

Minister Schouten bezoekt met vissers het monument op Urk, foto  VisNed‏ @VisNed

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl