Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Royal Navy bereidt zich voor op toekomstige Britse visserijpatrouilles

De Royal Navy heeft de eerste van haar volgende generatie offshore patrouilleschepen in ontvangst genomen die de monitoring en bescherming van de Britse visserij zullen ondersteunen na Brexit.

HMS Forth is de eerste van vijf ultramoderne schepen van de Royal Navy die zijn ontworpen voor de bescherming van visserij, maar ook voor piraterij, smokkel, grensbewaking, terrorisme en maritieme defensie.

“De Royal Navy heeft een trotse traditie om de Britse kustlijn te beschermen en onze viswateren nauwlettend in de gaten te houden. Met deze state-of-the-art, zeer capabele schepen zijn we klaar om onze visserij te beschermen zodra Groot-Brittannië de EU verlaat.” Aldus Minister van Defensie Gavin Williamson.

Het Royal Navy Fishery Protection Squadron verwacht dat later dit jaar nog twee schepen , de HMS Medway en Trent, zullen worden overgedragen, terwijl de resterende twee, de HMS Tamar en Spey ,naar verwachting tegen 2020 in Portsmouth worden verwacht. Vorige week is de HMS Trent formeel gedoopt bij de werf in Glasgow waar het schip werd gebouwd.

De schepen worden de ogen en oren van de Royal Navy in het Verenigd Koninkrijk en gaan helpen de visbestanden te beschermen. Ze zullen ook helpen bij het beschermen van de Falklandeilanden en kunnen worden ingezet in de Middellandse Zee en het Caribisch gebied om Britse belangen overal ter wereld te verdedigen.

Vorige week is aangekondigd dat het Britse Ministerie van Defensie £ 12,7 miljoen voor de Brexit-voorbereiding van de regering zal ontvangen om de samenwerking met DEFRA te ondersteunen bij het handhaven van de Britse visserij. Het Ministerie van Defensie werkt nauw samen met andere overheidsdiensten zoals DEFRA om de optimale inzet van deze extreem flexibele schepen te bepalen.

Met een totale bemanning van ongeveer 58, maar ontworpen om met 39 naar zee te gaan, kunnen de schepen maximaal 320 dagen per jaar aan operationele taken besteden. De grotere bemanning laat een rotatie van personeel toe om ervoor te zorgen dat ze ook tijd in huis kunnen doorbrengen of op training.

De nieuwe patrouilleschepen zijn vier knopen sneller dan hun voorgangers en kunnen 24 knopen halen, ze hebben een groter bereik van 5.500 zeemijlen. De schepen hebben een 30mm automatisch kanon als hun hoofdwapen in plaats van een 20mm kanon, ook zijn er twee Miniguns en vier machinegeweren. Aan boord zijn twee Pacific 24 RIB’s.

Elk schip heeft een groter vliegdek dat helikopters van het Merlin-formaat kan hanteren. Er is accommodatie voor maximaal 50 ingescheepte Royal Marines voor ondersteunende operaties, indien nodig. [Nieuwsbericht Britse overheid - 22 Maart 2018]

 

Royal Navy official receives first River class OPV HMS Forth

Gepubliceerd op 25 jan. 2018 door HBB News

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl