Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Veiling 1e Oosterscheldekreeft op 29 maart 2018


Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is in aantocht. Van 29 maart tot 15 juli mag er weer op deze Zeeuwse seizoenspecialiteit gevist worden. Traditioneel gaat het seizoen van start met de veiling van de eerste kreeft voor het goede doel.


Tweesterren-chef Edwin Vinke van Restaurant De Kromme Watergang is dit jaar de gelegenheidsveilingmeester. Zijn doel is een zo’n hoog mogelijk bedrag bijeen te brengen voor het werk van War Child en daarmee het recordbedrag van vorig jaar te overtreffen.

De veiling vindt plaats op donderdag 29 maart a.s. in de visafslag van Colijnsplaat in aanwezigheid van kreeftenvissers, kreeftenhandelaren, restaurateurs, de top van het regionale bedrijfsleven en de lokale overheid. Eerder op de dag krijgt de Zeeuwse topchef Edwin Vinke – die deze maand met zijn restaurant De Kromme Watergang het 25-jarig bestaan viert - de eerste kreeft overhandigd door driesterren-chef Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes - de eregast van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.

De Oosterscheldekreeft is een van de weinige echte seizoensproducten die Nederland kent. Slechts gedurende 15 weken mag deze Zeeuwse delicatesse gevangen, aangevoerd en verhandeld worden. De eerste kreeft wordt door topchef Edwin Vinke volgens de Amerikaanse methode geveild.

Alle biedingen komen ten goede aan War Child. War Child werkt in 14 landen aan een beter leven voor honderdduizenden oorlogskinderen. De organisatie helpt hen met het verwerken van ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen

In 2017 bracht de eerste kreeft een recordbedrag van 41.000 euro voor de Dirk Kuyt Foundation op. De veiling van de 1e Oosterscheldekreeft is alleen toegankelijk voor genodigden. [Nieuwsbericht Unitedfishauctions]

Veiling 1e Oosterscheldekreeft op 29 maart 2018


Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl