Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Die onzinnige aanland plicht…

Het is al zo vaak besproken, gezegd en vertelt dat de regeling voor de aanlandplicht (alles wat je vangt aan boord moeten houden en binnen brengen) boven al het verstand van ieder normaal denkend mens is verzonnen.

Je zult er vast voor geleerd moeten hebben. In de hele visserij geschiedenis wordt er al gesorteerd en uitgelezen, waarbij de kleine vissen welke niet voor gewone consumptie geschikt zijn weer overboord werden gezet en voor nageslacht konden zorgen.

Door: Wubbo Pasterkamp (UK-145)

Zelfs in de bijbel werd hier al over gesproken, lees Mattheus 13 vers 48. Het werd in de Mozaïsche wet zelfs al verboden om de te kleine vissen aan land te brengen. Dit is een oude wet van Mozes oftewel de religieuze wet van Israël en staat geschreven in de Thora.

Het is dus wereldwijd en van alle tijden dat er te kleine vis overboord gezet wordt en al die eeuwen is er ook voor nageslacht gezorgd in de zeeën en oceanen.

Maar als de aanlandplicht met zijn bij regelingen word doorgevoerd zoals die nu vanuit Brussel is bedacht, dan voorspel ik dat de visserij zoals we die nu kennen met 50 jaar totaal naar de bliksem is geholpen, en dat de Ngo’s het voor elkaar hebben gekregen dat de productiefste zeeën van de wereld volledig leeg zijn en er daardoor alleen nog maar met de hengel gevist mag worden.

Kijk maar naar Amerika. Dit alles is naar Amerikaans model immers bijna alle Ngo’s worden direct of indirect gefinancierd door Amerikaans geld. In Amerika is 82% sport gebonden visserij en 18% beroeps die aanspraken maken op de visquota.

De draak van een aanlandplicht komt niet zomaar tot stand. Deze regeling werd jaren terug al ingevoerd in New-Zeeland wat door Engelse overheersing werd bestuurt en onder druk van toen al Amerikaanse Ngo’s, maar in een iets ander jasje. Het zijn wel de zelfde geld stromen die nu ook de Ngo’s spekken waar wij mee te maken krijgen en al hebben.

De vissers in New-Zeeland hoeven geen maatse vissen weg te gooien als er geen quota voor is maar zijn verplicht alles binnen te brengen. De te kleine vis moet echter wel overboord!.

Alle quota moet daar van de overheid worden gehuurd bij het begin van het visjaar. Je kunt je voorstellen dat je als ondernemer moet gokken wat wel en wat niet kan, en hoe je financiële situatie voor dat jaar is.

Voor vis waar je bij het begin van het visjaar geen huur hebt afgedragen en toch aanvoert moet alsnog de huurprijs betaald worden en er volgt een proces verbaal waarvan de boetes niet mals zijn. Word je daar op heterdaad betrapt bij het overboord zetten van vis die je niet hebt gehuurd en waarvoor je geen visruim ruimte hebt, nou dan kun je je bedrijf wel in leveren.

Er wordt gecontroleerd door camera’s en met behulp van Google Earth voor extra bewijs last hierdoor zijn vele visserij bedrijven failliet gegaan. Ook hebben zich in dat land mensen zich al van het leven berooft vanwege de proces-verbalen met bijbehorende boetes.

Het resultaat in Nieuw-Zeeland van de ooit zo bloeiende visserij aldaar is dat er nu enkele grote trawlers met inspecteurs aan boord varen, er wat kleinschalige beroepsvisserij is, en veel sportvisserij en beschermde gebieden.

Nu lees ik tot mijn grote ergernis dat er hier plannen naar voren worden gebracht van een zelfde strekking met alweer de Ngo’s op de achtergrond (Visserijnieuws van 16 maart artikel VisHack Stellendam). Ja sorry heren die hier aan mee werken met al jullie goede bedoelingen. Kijk uit waar je over praat, in ieder geval niet met mijn stem.

Wubbo Pasterkamp (UK-145)

De onzinnige vernietiging van kleine tong die niet meer overboord mag door de Brusselse aanlandplicht

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl