Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Foto-links 2
 
 
 
   
  
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
Bezoekers
Miljoenen voor samenwerking wetenschappers en vissers

Wetenschappers en vissers gaan intensief samenwerken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft vijf projectaanvragen in het kader van de subsidieregeling Samenwerking Wetenschappers en Vissers goedgekeurd. Het gezamenlijke subsidiebedrag is 4 miljoen euro.

Tarbot/griet, kreeftjes

Het project Onderzoekssamenwerking 2.0 heeft als doel om in goede samenwerking en overleg tussen wetenschap, visserijsector, maatschappelijke organisaties en overheid meer kennis te ontwikkelen voor verantwoord visserijbeheer dat ook aansluit bij de visserijpraktijk. Voor een goede samenwerking wordt een structureel netwerk gevormd, het OSW-platform.

Daarnaast wordt gezamenlijk onderzoek gedaan naar de – voor de Nederlandse visserij belangrijke – datagelimiteerde bestanden tarbot, griet en Noorse kreeft. Hiervoor wordt een bedrijfssurvey opgezet om vangstgegevens te verzamelen over tarbot en griet en worden ook technieken ontwikkeld om meer kennis te verzamelen over het bestand Noorse kreeft. Doel van dit alles: betere bestandsschattingen.

Het OSW-platform beperkt zich niet tot samenwerking voor het beheer van de genoemde vissoorten, maar richt zich ook op een dialoog over het Gemeenschappelijke Visserijbeleid in bredere zin, communicatie over beheer en het vinden van structurele financiering voor gegevensverzameling voor datalimited bestanden. Het eerste nieuwe project dat binnen dit OSW-platform wordt ingebed is InnoRays, specifiek gericht op het beheer van roggen in de Noordzee.

Begunstigers zijn: Nederlandse Vissersbond (penvoerder), VisNed, Redersvereniging voor de Zeevisserij, Stichting Prosea Marine Education, PO-Wieringen en Stichting Wageningen Research. Totaal verleend bedrag: 985.945,48 euro.

Roggen

Het project Onderzoekssamenwerking 2.1 ‘InnoRays’ heeft als doel om de bestandsschatting voor roggen te verbeteren…..

>>> Lees hier verder op Visserijnieuws.nl <<<

...

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl