Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
  
 
Foto-links 2
 
 
 
   
  
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
Bezoekers
Nieuw pelagisch vlaggenschip voor Deense vloot [video]

De Kleven scheepswerf in Noorwegen heeft het grootste vissersvaartuig van Denemarken afgeleverd in Skagen. De nieuwe Gitte Henning S-349 is daar afgelopen zaterdag gedoopt.

Het pelagische schip is gebouwd voor de Deen Henning Kjeldsen uit Skagen en is ontworpen door Salt Ship Design. Met een lengte van 90 meter en een breedte van bijna 18 meter is de gecombineerde trawler / purseseiner waarschijnlijk het grootste schip ter wereld van dit type.

Het casco is gebouwd op de Crist werf in Polen daarna heeft de Kleven-werf in Noorwegen het schip afgebouwd. De nieuwe Gitte Henning heeft een lengte van 90,45 meter, en een breedte van 17,80 meter. Het laadvermogen in haar RSW-tanks is 3600 kubieke meter.

Het vaartuig kan werken in volledige diesel-elektrische modus, in diesel mechanische-modus of in een gecombineerde hybride modus. De totaal 7720 kW van de twee MAK hoofdmotoren in combinatie met een 5 meter diameter schroef geven een trekkracht van meer dan 130 ton, waarmee het schip een snelheid van 16.5 knopen haalt.

Toeleveranciers van de nieuwbouwer zijn onder andere Scana Volda, Brattvåg Electro, MMC, Brunvoll, Mare Safety, Rolls-Royce en Barley. Karmøy Winch leverde de dekuitrusting.

Er is een lange geschiedenis van vissersvaartuigen die de naam ‘Gitte Henning’ hebben gedragen, het nieuwe pelagische vaartuig vervangt een Noors gebouwd voormalig IJslands pelagisch vaartuig met dezelfde naam dat werd verkregen in een ruil toen het laatste schip gebouwd voor Henning Kjeldsen na iets meer dan een jaar na aflevering alweer naar IJsland is verkocht.

Zaterdag was het nieuwe schip ook van binnen te bezichtigen voor het publiek. Op de kade stond het zwart van de mensen die wel even een kijkje wilden nemen.

Video: Gitte Henning S-349 door Elias Reite

Video 2: Gitte Henning - the world largest pelagic fishing vessel.

Gepubliceerd op 22 apr. 2018 door Eldar Ove Voldsund

 

 

Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl