Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

De internationale groep van visserijbiologen (ICES) heeft voor een aantal belangrijke visbestanden het vangstadvies voor 2018 aangepast. Voor tong leidt dat tot een gunstiger advies, voor schol blijft het ongewijzigd en kabeljauw gaat naar beneden.

Lees meer...

Nieuwe technologie en slimme allianties brengen visserij in rustiger vaarwater. Aldus de ABN AMRO. ,,Meten = weten = eten.’’ ‘Samen innoveren voor een vitale visserij’.

Lees meer...

De inzet van een grote groep voorvechters voor een duurzame visserij - met Peter van Dalen in de voorste linies - heeft geresulteerd in een compromis dat Pulsvisserij voorlopig veiligstelt en dat naar alle waarschijnlijkheid wordt aangenomen.

Lees meer...

De Duitse zender Deutsche Welle maakt een serie items over de invloed van Brexit in Europa. In Den Helder maakten ze een uitgebreide reportage over de Nederlandse visserij.

Lees meer...

De anti puls geluiden worden steeds sterker. In Frankrijk, in België en in Engeland. VisNed hoort daarbij argumenten die de wenkbrauwen doet fronsen.

Lees meer...

De gezamenlijke TAC voor tarbot en griet kan volgend jaar flink omhoog, van 4.937 naar 7.102 ton. Dat blijkt uit het nieuwe vangstadvies voor tarbot voor 2018 dat ICES deze week eindelijk heeft afgegeven.

Lees meer...

In een gezamenlijk opiniestuk in het Nederlands Dagblad hebben vier ngo’s zich voorzichtig positief uitgelaten over de pulsvisserij. Al te groot enthousiasme vinden zij echter voorbarig.

Lees meer...

De gefaseerde implementatie van de aanlandplicht gaat voort: al vanaf 1 januari 2019 moeten alle gequoteerde soorten volledig aangeland worden. Tussen 2016 en 2019 is er sprake van een gefaseerde implementatie waarbij per 1 januari 2018 onder andere wijting in diverse visserijen zal worden toegevoegd.

Lees meer...

Gemeente De Marne heeft in overleg met de vissers Sarah Verroen aangetrokken om samen met de vissers plannen te ontwikkelen, kansen op te pakken en daarbij te faciliteren.

Lees meer...

De Nederlandse Mijnenjager Zr. Ms. Makkum heeft 8,5 mijl uit de kust van Cap Barfleur (Normandië) het wrak gevonden van een Duitse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer...

Joos de Ridder (58) uit Urk breidt zijn Vlaamse kottervloot uit. De O 229 ‘Liberty’ wordt inclusief rechten overgenomen van de Zeeuwse gebroeders Gilles en Jan Siereveld. Siereveld gaat verder met alleen de Z 56.

Lees meer...

Gerard van Balsfoort en Pim Visser bespraken vorige week maandag voor de visserijsector brandende kwesties met Frans Timmermans, Eurocommissaris en tevens vicevoorzitter van de Europese Commissie.

Lees meer...

Dat kokoskrabben vlees eten was bekend, men ging ervan uit dat deze krabben aaseters waren. Tot een wetenschapper er één wist te filmen die een slapende vogel bekruipt en een vleugel breekt met zijn krachtige scharen.

Lees meer...

De Europese Commissie (EC) heeft in haar voorstellen voor maximaal toegestane vangsten (TAC’s) een algeheel vangstverbod voorgesteld op paling in zout water. Verder wil de EC insteken op een verlaging van het tongquotum.

Lees meer...

Vlaams minister van Visserij Joke Schauvliege trekt 741.000 euro uit voor onderzoek naar duurzame netten, het zogenaamde combituig dat vooral de bijvangst moet terugdringen. De sector had daar zelf om gevraagd en reageert tevreden.

Lees meer...

Eind september berichtte Visserijnieuws dat onderzoekers van Wageningen Marine Research (WMR) de halfgeknotte strandschelp (spisula) weer in grote aantallen hebben aangetroffen in de Nederlandse kustwateren.

Lees meer...

Nederland is kritisch over een voorstel van de Europese Commissie. Deze heeft een algeheel vangstverbod voorgesteld op alle paling in zee, groter dan 12 centimeter.

Lees meer...

Een concentratie van bedrijven ook in Denemarken. De grote vismeelfabriek FF Skagen heeft de grootste Deense haringverwerker Skagerak Pelagic uit Skagen overgenomen van de Skagerak Group.

Lees meer...

Andrew Kuyk, directeur-generaal van de Britse Provision Trade Federation, wil op visserijgebied het liefst alles bij het oude houden na de Brexit. Bertie Armstrong van de Scottish Fishermen’s Federation (SFF) wil juist zo snel mogelijk af van alle oude afspraken. De Noordzee kan beide kemphanen niet scheiden.

Lees meer...

In de aanloop naar de Visserijraad van december, waar de lidstaten de vangstquota in de Atlantische Oceaan en de Noordzee voor volgend jaar zullen overeenkomen, komt de Commissie vandaag met een voorstel voor een duurzame visserij.

Lees meer...

2016 was een moeizaam jaar voor de Nederlandse maritieme sector. De directe toegevoegde waarde daalde met 2,9 procent en de directe werkgelegenheid nam af met 0,2 procent. Vooral maritieme bedrijven in het Noorden maakten moeilijke tijden door met faillissementen, reorganisaties en doorstarts als gevolg. Bij de havens, grote jachtbouw en de visserij ging het wel goed. Daarnaast lijkt de bodem van de crisis in de jachtbouw/watersportindustrie bereikt.

Lees meer...

Veel publiciteit na ‘broddelwerk’ van het CBS en het Wereld Natuur Fonds (WNF) bij de publicatie over het verdwijnen van 30% van de bodemdieren op de Noordzee.

Lees meer...

Op vrijdag 10 november 2017 organiseert Rijkswaterstaat in het kader van het OSPAR-verdrag de werksessie ‘Handling (plastic) garbage in the fishing sector’ tijdens het Europort Event in de Rotterdamse Ahoy.

Lees meer...

Ook de garnalenvisserij lijkt meegezogen te worden in de ‘Perfect Storm’ waartoe de aanlandplicht zich inmiddels heeft ontwikkeld. En een oplossing is verder weg dan ooit.

Lees meer...

Vissersactiegroep EMK vindt dat een maandag gepubliceerd CBS/WNF-persbericht gerectificeerd moet worden. Daarin wordt de visserij volgens wetenschappers van Wageningen Marine Research (WMR) onterecht in een kwaad daglicht gesteld. Woensdagavond dienden het CDA, CU en SGP Kamervragen in over de CBS/WNF-blunder.

Lees meer...

Waterschap Zuiderzeeland en Rijkswaterstaat tekenden woensdag 1 november een samenwerkingsoverkomst voor het realiseren van een vispassage bij gemaal Vissering op Urk.

Lees meer...

STELLENDAM – Voor in de agenda: op 7 juli 2018 vindt in Stellendam de Dag van de Nederlandse Visserij plaats.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl