Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

IJslands nieuwste vissersschip, de Engey RE 91, heeft haar eerste reis met een uitstekende resultaat afgerond. Na vijf dagen vissen kwam het schip met 140 ton vis binnen in Reykjavik.

Lees meer...

De mijnenjager Zr. Ms. Willemstad ruimde gisteren op weg naar de Wereldhavendagen in Rotterdam een zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief lag in de Noordzee ongeveer 10 mijl ten westen van de haven van IJmuiden.

Lees meer...

Gisteren heeft de Europese Commissie een verbod voorgesteld op sportvisserij en commerciële visserij in de internationale wateren van de Baltische Zee.

Lees meer...

Een harde Brexit lijkt van de baan. Het Britse visserijbeleid kan zelfs nog tot tien jaar ongewijzigd blijven, verwacht de in internationaal zeerecht gespecialiseerde professor Richard Barnes.“Als ik mijn geld erop moet zetten, zou ik zeggen dat er de komende tien jaar geen verandering komt in de huidige patstelling.”

Lees meer...

De bemanning van een Nederlandse pulskotter is gisteren aangehouden in de haven van Vlissingen. Dat gebeurde op verdenking van het op volle zee in gevaar brengen van visserijinspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en medewerkers van de Rijksrederij.

Lees meer...

Het aantal meldingen van tonijnen uit de noordelijke Noordzee en Het Kanaal neemt toe. Het WNF meldt dat de blauwvintonijn na een halve eeuw terug lijkt te zijn en daarom tonijnen gaat merken om antwoord te kunnen krijgen op de vraag waar die tonijnen vandaan komen.

Lees meer...

In de haven van IJmuiden is in de nacht van zaterdag op zondag de kotter GY-57 Eben Haëzer deels gezonken. Het schip lag afgelopen zaterdag voor de scheepswerf in de haringhaven toen het water begon te maken.

Lees meer...

Tijdens De Week van de Goereese Vis staat Goeree-Overflakkee in het teken van Vis en Visserij. Van 1 tot en met 9 september zijn er culinaire en culturele activiteiten op het eiland. Van ‘Vis op je bord’ tot ‘digitaal vis vangen en garnalen pellen’ ingekleed in een breed culinair programma.

Lees meer...

Op zaterdag 9 september gaat de film ‘Cor & Henk, weervissers van de Oosterschelde’ in première op het Film by the Sea Festival in Vlissingen, zo meldt BN De Stem.

Lees meer...

Een Japans onderzoeksteam heeft in de Marianentrog nabij Guam videobeelden gemaakt van zwemmende vissen op een diepte van 8.178 meter. Nog nooit eerder zijn vissen zo diep in de oceaan gefilmd.

Lees meer...

In Oostende is de Vlaamse Federatie van Vishandelaars van start gegaan. Dat is een fusie tussen de Beroepsvereniging van Vishandelaars en de Federatie van Visventers. Ze krijgen zo meer slagkracht, kunnen samenwerken en wordt de kwaliteit van de Noordzeevis gegarandeerd.

Lees meer...

De ‘Tridens’ heeft de boomkorsurvey (BTS) moeten onderbreken. Vanwege een technisch mankement bleef het onderzoeksvaartuig ‘Tridens’ maandag in de thuishaven Scheveningen liggen.

Lees meer...

Voor (garnalen-)vissers die bijvoorbeeld in het Skagerrak, Noorse zone of in de Sylt vissen en die willen aanleggen in een Deense haven, is het belangrijk te weten dat er een etmaal vóór binnenkomst een digitale ‘SafeSeaNet’-melding moet worden gedaan.

Lees meer...

Een onaangename verrassing voor de bemanning van de UK-48 toen zijn eergisteren een stuk windmolen in hun netten bovenhaalden. Dat gebeurde op de Noordzee, zo'n 80 kilometer ten westen van IJmuiden.

Lees meer...

Met nog één week te gaan tot de 40e editie van de Wereldhavendagen, worden de bezoekers alvast opgewarmd voor dit grootste maritieme evenement van Nederland.

Lees meer...

Een video laat zien hoe een enorme school tonijn zich tegoed doet aan een andere school vis voor de kust van het Britse Falmouth in Cornwall. De eerste video is gemaakt door sportvisser Peter Green.

Lees meer...

De Friese havenstad Harlingen staat van 30 augustus tot en met 2 september 2017 in het teken van de Visserijdagen. De bezoekers aan de stad worden vier dagen lang getrakteerd op muziek, zang, dans, folklore, kunst, gastronomie, markten, kermis, cultuur en sportieve activiteiten.

Lees meer...

Het onder Nederlandse vlag varende Greenpeace schip Arctic Sunrise en 35 bemanningsleden zijn door de Noorse Kustwacht gearresteerd na protesten binnen de veiligheidszone van een booreiland van Statoil in het Korpfjell-veld.

Lees meer...

De Flora- en Visserijdagen in Den Oever beloven ook voor 2017 een waar spektakel te worden. Van 25 augustus tot en met 29 augustus bruist het vissersdorpje aan de kop van de Afsluitdijk.

Lees meer...

Het Belgische onderzoeksvaartuig RV Simon Stevin heeft een indrukwekkend fossielenkerkhof in de Noordzee ontdekt. Zo meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (Vliz) in een persbericht.

Lees meer...

Welke verschillen zijn er in de vangstsamenstelling van het garnalenpulstuig vergeleken met de conventionele visserij met de garnalenkor. Hoe kunnen we de selectiviteit van de garnalenpuls verder verbeteren?

Lees meer...

Voor de Nederlandse Vissersbond werkt projectleider Brita Trapman onder andere aan de uitvoering van het project Netinnovatie Kottervisserij deel 2. Binnen dit project wordt onderzoek gedaan naar selectiviteitsverbeteringen in verschillende visserijen, waaronder de flyshootvisserij.

Lees meer...

YERSEKE – De Mosseldag in Yerseke trekt ieder jaar tienduizenden bezoekers, maar blijft zich vernieuwen. Zo zijn er zaterdag 19 augustus meer activiteiten om de visserijwereld te ontdekken.

Lees meer...

Op de Westerschelde in de bocht van Bath is maandag morgen om 9 uur een bijzonder groot containerschip vastgelopen, het gaat om de CSCL Jupiter, een containerschip van 366 meter lang en 51 meter breed.

Lees meer...

Michael Creed, de Ierse visserijminister heeft aangekondigd dat Ierse kreeftjesvissers (Noorse kreeft) 20% meer quotum krijgen als ze gebruik maken van vistuigen waarvan is vastgesteld dat ze selectiever vissen.

Lees meer...

In het zuidoosten van Engeland op de stranden van Winterton en Sea Palling zijn twee plastic buizen met een diameter van 2,4 meter en een lengte tot 480 meter aangespoeld.

Lees meer...

In het herfstweer van de afgelopen dagen melden vissers twee bijzondere tropische vangsten. Visser Dries Meijer (NG 21) ving boven Terschelling een vliegende vis. "De eerste in mijn lange loopbaan," schreef hij op de vissers-app.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl