Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
Websites zonder reisverslagen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

Vissers in ontwikkelingslanden krijgen nieuwe kansen om hun visserij te verduurzamen dankzij de Nationale Postcode Loterij. In het vier jarige project, ’Vis voor Goed’ werkt Marine Stewardship Council (MSC) samen met vissers en lokale partners in ontwikkelingslanden.

Lees meer...

Gerard Kranendonk (eigenaar WR-12) en Rein van der Burg (eigenaar WR-212), hebben afgelopen vrijdag Luyt Groep BV officieel opdracht gegeven voor de nieuwbouw van twee garnalenkotters van ca. 24 m lang en 6,40 m breed.

Lees meer...

Alle 12 bemanningsleden van een Spaanse longliner die vrijdagmiddag is gezonken voor de noordkust van Spanje zijn gered, dit heeft de  Spaanse kustwacht vrijdagavond bevestigd.

Lees meer...

"Nederland moet keihard op de deuren gaan bonzen in Londen, anders worden we links en rechts ingehaald door andere EU-landen die op zoek zijn naar goede deals met de Britten."

Lees meer...

De Europese aanlandplicht gaat echt niet van tafel, voorspelt EZ-staatssecretaris Martijn van Dam. Intussen stoomt de kottervloot op een muur af, zeker wanneer volgens plan volgend jaar alle scholdiscards onder de aanlandplicht gaan vallen.

Lees meer...

“Europese vissers moeten zowel binnen als buiten de Europese wateren bijdragen aan een goed beheer van onze Schepping”, dat zei Europarlementariër Peter van Dalen in het debat over nieuwe regels voor de externe vissersvloten.

Lees meer...

VLAM, Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, heeft samen met de visserijsector voor de 29ste keer een Vis van het Jaar gekozen.

Lees meer...

Het plan van aanpak om het Westgat uit te baggeren is verstuurd naar minister Schultz van Haegen. Zij zal voor de landelijke verkiezingen  van 15 maart een beslissing nemen.

Lees meer...

Vijf bemanningsleden zijn maandagmorgen van een zinkend vissersschip voor de Ierse kust gered. Het schip was eerder aan de grond gelopen bij Balbriggan  in de Ierse zee noord van Dublin.

Lees meer...

EMK-vissers hebben vandaag aan tafel gezeten met Staatssecretaris Martijn van Dam op het Ministerie van Economische Zaken. Onderstaande BRIEF ging aan dit bezoek vooraf. Onderdelen komen ter sprake. "De visserman verzuipt vandaag de dag in de regels."

Lees meer...

Er is nog steeds geen uniform EU-beleid voor tetrodotoxine (TTX) in schelpdieren. Op basis daarvan kan verwacht worden dat ook komende zomer productiegebieden en verwaterpercelen in de Oosterschelde gesloten zullen worden als opnieuw TTX wordt aangetroffen in mosselen en/of oesters.

Lees meer...

Woensdag 25 januari is de 57 meter lange vis transporter Fisktrans op de rotsen gelopen en gezonken in de buurt van Bodo, Noorwegen. De Fisktrans was in storm weer op drift geraakt.

Lees meer...

Het Nederlands Visbureau is tien dagen lang actief om vis uit Holland onder de aandacht te brengen van de zo’n half miljoen bezoekers, die de jaarlijkse Grüne Woche in Berlijn trekt.

Lees meer...

Ondanks veel onderzoek en antwoorden blijven er vraagtekens over de Nederlandse pulsvisserij. Bijeenkomsten als die in Amsterdam vorige week vrijdag moeten zorgen wegnemen. Het gaat maar langzaam. Maar het moet toch ook een keer genoeg zijn?

Lees meer...

Het is EMK gelukt. Meer dan 10.000 mensen hebben de petitie tegen de aanlandplicht ondertekend. Omdat een groot deel daarvan de afgelopen dagen binnen is gekomen gaat de actie vooralsnog door, tot mogelijk 20.000.

Lees meer...

Boekbespreking ‘Schol in de Noordzee, een biografie van de platvis en de Nederlandse visserij’ van professor doctor Adriaan Rijnsdorp en Roelke Posthumus.

Lees meer...

Het lang draaiende Fishing for Litter project van KIMO heeft bij de uitreiking van de Ocean Awards voor de categorie “Seafarers”, de tweede plek gehaald. De uitreiking van de Ocean Awards vonden woensdag 11 januari plaats in Londen.

Lees meer...

Door de opeenvolging van aanzienlijke TAC- en quotareducties sinds 2013 voor tong in de Ierse Zee en door de alsmaar verslechterende situatie, vrezen vissers het verlies van een belangrijke historische visgrond. Maar wordt de situatie in de Ierse Zee wel juist ingeschat?

Lees meer...

Verwondingen bij platvissen worden veroorzaakt door twee ziektekiemen, Vibrio tapetis en Aeromonas salmonicida, dat blijkt uit recente resultaten van UGent en ILVO. Belangrijk is wel dat dit enkel kan als de huid vooraf beschadigd is.

Lees meer...

Het palingonderzoek in Wageningen wordt in 2017 verder uitgebreid. Wageningen University & Research heeft een publiek private samenwerking gesloten binnen de Topsector Agri&Food met Stichting Duurzame Palingsector Nederland (DUPAN), het Ministerie van Economische Zaken en private partijen.

Lees meer...

De Facebook actie van de Amersfoortste visverkopers De Visbroeders leverde EMK zaterdag 21 januari bijna 1.000 extra handtekeningen op. Het was de hele dag druk op de EMK-petitiesite tegen de aanlandplicht.

Lees meer...

Carrefour België heeft besloten om de aanvoer en de verkoop van pangasius stop te zetten. De visliefhebbers zullen bij Carrefour, die het grootste assortiment aan verse vis aanbiedt, talloze smakelijke alternatieven vinden, zoals baarsfilet, claressefilet en koolvis.

Lees meer...

De Nederlandse visafslagen hebben een topjaar achter de rug. Voor het eerst werd er voor meer dan 400 miljoen euro aan vis en garnalen omgezet.

Lees meer...

Organisatie-platform LIFE wil het systeem van ITQ’s (individueel overdraagbare visvangstrechten) in Nederland afschaffen. De handel in en verdeling van visrechten is voor LIFE – waar de Nederlandse binnen- en kustvissers van NetVISwerk deel van uitmaken – onverteerbaar.

Lees meer...

URK – De vlag gaat uit bij de maritieme opleidingen van ROC Friese Poort in Urk. En niet alleen vanwege de open dagen dit weekend. De twee maritieme maritieme opleidingsadviseurs Pieter Leen Bos en Jacob Ruiten zijn in hun sas.

Lees meer...

De Nederlandse Vissersbond gaat verder onderzoek doen naar boetes op basis van AIS-gegevens. Het is vissers een doorn in het oog wanneer ze een dergelijke boete ontvangen.

Lees meer...

Hij bestaat officieel pas sinds 2015 en niemand had het diertje ooit levend gezien. Nu zijn er voor het eerst opnamen naar buiten gekomen van een levende rode zeedraak voor de Australische westkust.

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
 
Translate
 

 Foto album Kotters in actie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus

Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl