Beroeps visserij
Visserijnieuws, foto en video
Categorieën
Visserij websites
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Weer Noordzee
 
   
       Brits           Nederlands
 
 
 
In het nieuws
 
2013 / 2014
 
2012 / 2011
 
2010/ 2009
 
2008
 
 
2007 / 2006 
Allerlei
 
Hektrawlers 1
Trawl visserij
 
 
 
 
 
Foto-links 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
...  Koopvaardij  ...
 
Ongelukken Koopvaardij 1
 
Ongelukken Koopvaardij 2
 
Bezoekers
Laatste artikelen

De Japanse duiker Hiroyuki Arakawa duikt al 25 jaar lang iedere dag op dezelfde plek onder water om een vis waarmee hij een speciale band heeft opgebouwd te begroeten.

Lees meer...

Vanaf september 2017 gaan twintig studenten van de opleiding Industrial Design aan de TU Delft op zoek naar ‘out of the box’ oplossingen voor de aanlandplicht. De Nederlandse Vissersbond en de Visserijcoöperatie Urk hebben samen met de TU Delft de opdracht geformuleerd voor de studenten.

Lees meer...

YERSEKE - De brandweer is woensdagmiddag uitgerukt voor een brand op de kotter N 79 bij scheepswerf Van Os aan de Dregweg in Yerseke.

Lees meer...

De inzegening en doop van de BL 933426 ‘Rose de Cascia’ was vorige week de start en het hoogtepunt van de festiviteiten in het kader van de maritieme feestdagen ‘La Côte d’Opale Fête la Mer’ in Boulogne.

Lees meer...

Bij renovatiewerkzaamheden aan boord van de PH 63 is dinsdagmiddag brand uitgebroken. De brand brak even na 2 uur uit in het vis ruim van de kotter.

Lees meer...

De ‘Nederlandse’ visserijvloot is weer een ‘nieuwe’ kotter rijker: de H 225 ‘Northern Joy’. Drieëntwintig jaar oud but still, of beter gezegd opnieuw, going strong.

Lees meer...

Enige tijd geleden schreef ik dit artikel over bijvangstvis. Mijn informatie kwam uit de Volkskrant. De journalist haalde een aantal professionele organisaties aan, waaronder de Good Fish Foundation (GFF). En toen kwamen de reacties, die ik graag met je wil delen. Zo krijg je het verhaal achter bijvangstvis van meerdere kanten belicht.

Lees meer...

Op een maandag in april 2016 stapt Gerard midden in de nacht aan boord van de GO 26. Een paar weken eerder is hij gewoon op de schipper afgestapt om te vragen of hij mee mag.

Lees meer...

Vishandel Ruud den Haan in Rotterdam is de winnaar van de Nationale Haringtest 2017 van het AD. De Hollandse Nieuwe van Den Haan kreeg een 10 voor de "volle romige en zilte smaak".

Lees meer...

De Noordzee is niet langer overbevist, en dat is in grote mate te danken aan een streng quotabeleid en de afbouw van de vissersvloot. Dat staat te lezen in De Standaard en wordt bevestigd door Hans Polet van het Instituut voor Landbouw-, Voedings- en Visserijonderzoek (ILVO).

Lees meer...

Op dinsdag 18 juli 2017 is het definitieve beoordelingsrapport van het MSC certificeringsproces voor de Deense, Duitse en Nederlandse visserij op Hollandse garnalen (Crangon crangon) op de MSC website (www.msc.org) gepubliceerd.

Lees meer...

De bemanning van het Ierse vissersschip Cú na Mara heeft binnen enkele maanden twee extreem zeldzame Atlantische reuze inktvissen (Architeuthis dux) gevangen.

Lees meer...

Het visserijbeheer is de laatste jaren zo succesvol dat introductie van de aanlandplicht helemaal niet nodig was geweest. Dat vindt de Europese visserijkoepel Europêche, die bij de Europese Commissie pleit voor al het mogelijke om deze nachtmerrie voor de vissers draaglijker te maken.

Lees meer...

Op donderdag 13 juli 2017 vond de vergadering van de demersale werkgroep van de North Sea Advisory Council (NSAC) in Edinburgh plaats. Voorafgaand werd het Gearing-up project gepresenteerd.

Lees meer...

De laatste Nederlandse vertegenwoordigers van de haringgroothandelaren uit Scheveningen, Katwijk, IJmuiden en Spakenburg zijn vorige week huiswaarts gekeerd.

Lees meer...

Afgelopen dinsdag testte MARIN (Maritiem Research Instituut Nederland) een innovatief concept voor een drijvend mega-eiland. Het eiland bestaat uit 87 grote drijvende driehoeken die flexibel aan elkaar verbonden zijn.

Lees meer...

Op de Russische hektrawler Kapitan Sulimov zijn donderdagmorgen vier bemanningsleden door rookvergiftiging om het leven gekomen.

Lees meer...

De internationale raad voor onderzoek van de zee ICES heeft op 30 juni haar vangstadviezen bekend gemaakt voor de Noordzeevisserij. Staatssecretaris Van Dam heeft zijn inzet voor het bepalen van de definitieve quota komend najaar gedeeld met de Tweede Kamer. Hij stelt vast dat het steeds beter gaat met de visbestanden in de Noordzee.

Lees meer...

Het Gemeenschappelijk Visserijbeleid en de mededingingswetgeving zijn niet goed op elkaar afgestemd. In het geval van de garnalenvisserij leidde dit ertoe dat eigen initiatieven van de garnalenvisserij gericht op bestandsbeheer lange tijd niet werden verwezenlijkt.

Lees meer...

Met de Wieringer kotters als decor beleeft het VIStival op zaterdag 15 juli zijn 8e editie op het haventerrein van Den Oever. Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur, maar voor de ware liefhebbers is er vanaf 8.30 uur de Zeeverse Vismarkt.

Lees meer...

“Ik ben opgelucht dat we een beperking van de quota voor tong en schol hebben kunnen tegenhouden, maar niet op alle vlakken is de uitkomst positief”, dat zei Europarlementariër Peter van Dalen vandaag in reactie op de stemming in de visserijcommissie over het beheerplan voor de Noordzee.

Lees meer...

Vis in de Noordzee krijgt maar heel weinig plastic binnen. Eerdere studies overschatten vaak de plasticopname, omdat de gebruikte methoden nog niet optimaal zijn.

Lees meer...

Een Urker kotter heeft ongeveer 160 kilometer ten noordwesten van Den Helder een elf jaar oud ballonkaartje opgevist. Het kaartje bleek afkomstig van opleidingscentrum Auris De Kring in Goes en was onderdeel van een ballonwedstrijd uit 2006.

Lees meer...

Met trekpaarden op garnalen vissen is een traditie van 700 jaar oud, CNN trok naar Oostduinkerke en bracht het verhaal van de paardenvissers in beeld voor hun videokanaal ‘’Great Big Story’’

Lees meer...

In Turkije is bij  de Celiktrans werf het nieuwe 54 meter lange vissersschip Videy RE-50 te water gelaten voor het op IJsland gevestigde visserijbedrijf HB Grandi.

Lees meer...

De Amerikaanse westkust is in de ban van Pyrosomes. Deze doorschijnende en buisvormige organismes zijn de afgelopen maanden massaal verschenen in de wateren van Californië tot Alaska.

Lees meer...

Verslag van de reis naar Liberian Artisanal Fisheries Association (LAFA).Missie mogelijk gemaakt door PUM Netherlands senior experts ( www.pum.nl ) gedaan door Jaap Albregtse van 16/6/2017-30/6/2017

Lees meer...
Zoeken
Gratis abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

 
Translate
 
 
Ruw weer 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto sites vissersschepen
 
 
 
 
 
Flying Focus
Foto-links 1
 
De Noorse Holmaborg
 
Storm weer op zee foto's
 
Ongelukken in de Visserij
 
Vissersschepen gestrand
 
Vissersschepen in brand
 
Bokkers / Beamtrawlers
 
Schotse vissersschepen e.a
 
Onderzoeks vaartuig Tridens
 
 
Noorse vlag Kotters
 
Noorse Trawlers
 
Pelagisch en Purse Seiners 
Historie
 
Eerste bokkers
 
 Ex Hollandse schepen
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl